Info ja usein kysytyt kysymykset

GOOM 24 – Suomen suurin bileristeily

 • Lähtöjä on kaksi, tarkemmat päivämäärät ja kellonajat tarkentuvat myöhemmin
 • Lähtö Turusta ja paluu seuraavana päivänä
 • M/S Baltic Princess // Turku, Silja Line Terminaali
 • Liput myy Elämysmatkat
  Sähköposti risteilyt@elamysgroup.com
  09 25102097
 • GOOMin ikäraja on 18 vuotta.
 • Kaikilla lähtijöillä tulee olla matkalla mukana voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti, jolla voi pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä. Lisätietoja www.tallinksilja.fi hyvä tietää osiosta.
 • Artistijulkaisut tulossa myöhemmin!

TERMINAALISSA:

Lähtöselvitysluukut ovat auki 16.00-18.00.

GOOM-kuoret noudetaan seuraavasti:

Tilaaja noutaa kaikkien liput.

Lähtöselvitysluukut on jaettu tilaajan sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen.

GOOM-kuoressa on hyttiavain-maihinnousukortti/lähtö, GOOM/superGOOM-kangasmerkki, tilauksen mukaisesti Silja-ruokaseteli. GOOM-ohjelman löydät nettisivuilta, somesta ja laivan screeneiltä.

Ennen laivaan nousua on turva- & laukkutarkastus ja salakuljettajat jäävät rannalle!

Valmistaudu esittämään hyttiavain-maihinnousukortti ja passi/henkilökortti turvatarkastuksessa.

TIETOSUOJA

EU:n tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) soveltaminen alkaa 25.5.2018 ja samalla se korvaa nykyisen henkilötietolain. Olemme päivittäneet Nelonen Media Live Oy:n tietosuojakäytännön vastaamaan EU:n päivitettyä tietosuoja-asetusta. Tietojesi käsittelytapa pysyy ennallaan, mutta nyt näet entistä helpommin, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme ja tallennamme tietojasi.

Olemme sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa ja kunnioitamme oikeuksiasi omien tietojesi hallintaan. Tämä pitää sisällään myös suoramarkkinoinnin, kuten uutiskirjeet. Säilytämme varausten asiakastiedot 3 vuotta sopimussuhteen takia, jonka jälkeen yksilöivät tiedot tyhjennetään.

Tutustu rekisteripitäjän tietosuojaselosteeseen tästä linkistä. Oheisen linkin kautta pääset tietosuojaselosteeseemme, jossa kerromme, miten ja missä tarkoituksessa käsittelemme saamiamme henkilötietoja.

Tietosuoja-asetus GDPR tulee voimaan 25.5.2018 kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa. Asetus antaa uusia toimintavaatimuksia henkilötietojen käsittelylle ja säilyttämiselle.

HYVÄ TIETÄÄ

 • GOOM-deejiit hyppyyttävät GOOM-kansaa tauottomasti miltei koko risteilyn, joten GOOM-hulinaa riittää läpi yön. Jos omituisesti haluat käyttää osan GOOMista nukkumiseen, niin muista korvatulpat!
 • Pidä huolta ystävistäsi! Jos kaverisi turnauskestävyys ehtyy, niin ole hieno ihminen ja saata hänet hyttiin lepäämään.
 • Osallistu GOOM-skaboihin – julkisesta itsensä häpäisystä saa pysyvimmät GOOMuistot!
 • GOOM-risteilyllä on järjestäjän video- ja valokuvaajia. Mikäli et halua tulla tallennetuksi, kerrothan siitä kuvaajalle.
 • Laivan infopiste palvelee koko risteilyn ajan ja sieltä saat vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Ota riittävästi rahaa mukaan, jotta palvelu laivalla sujuu sutjakkaammin – laivalla on pankkiautomaatti. Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineinä, mutta Visa Electron ei kelpaa kaikissa palvelupisteissä ja sen toimivuudessa voi olla merellä katkoja.
 • GOOM-oikeudet omistava Nelonen Media Live Oy vastaa risteilyn ohjelmasta
 • GOOMin vastuullinen matkanjärjestäjä on Elämysmatkat.
 • Laivatoiminnoista vastaa Tallink Silja Oy ja laivamatkan osalta noudatetaan Tallink Silja Oy:n kuljetusehtoja.
 • GOOM-lähdön peruuntuessa sääolosuhteiden, palon, haaksirikon, sodan tai muun pakottavan syyn vuoksi, järjestäjien vastuu rajoittuu tiketin hintaan.

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

INFO

Voit, mikäli tilaa on. Matkat ja/tai hyttiluokat ovat erihintaisia, joten se tulee huomioida muutosta tehtäessä. Muutoksesta voi tulla lisäkuluja. Lisäksi kaikista muutoksista tulee 20€ palvelumaksu matkanjärjestäjän toimesta. Kaikissa varauksiin liittyvissä asioissa yhteys Elämysmatkat: risteilyt@elamysgroup.com tai puh. 09 2510 2097.

Muutoksissa hyttihinta muuttuu lähtöjen ja hyttikokojen mukaan, kun muutoksia tapahtuu. GOOMilla hytit myydään täysinä hytteinä, joten vaihdamme vajaat hytit pienempiin hyttikokoihin.

GOOM-organisaatiolle on ensiarvoisen tärkeää että yleisö, työntekijät sekä artistit voivat nauttia risteilystä turvallisesti. GOOM- risteily seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja säädöksiä. Turvallisuutta suunnitellaan yhdessä varustamon kanssa ja siihen osallistuu koko GOOM-organisaatio. Tallink Siljalla on hyvin tarkka toimintasuunnitelma epidemioiden osalta ja varustamo tekee tiivistä yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja noudattaa heiltä saatuja ohjeita

Huomioithan, että vallitsevista olosuhteista johtuen keräämme jokaiselta lipunostajalta ajantasalla olevat yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) mahdollisten tiedotteiden jakelun vuoksi. Keräämme yhteystiedot tilauskohtaisesti, eli riittää että lippujen ostaja jättää yhteystietonsa, hänen ei tarvitse antaa kaikkien seurueen yhteystietojaan, vaikka ostaisikin useamman lipun. Toivomme toki, että kaikkien yhteystiedot annetaan.

Muistathan seurata säännöllisesti tiedottamistamme ja kanaviamme risteilyn ajankohtaisista infoista

Tarkennamme ohjeistuksia lähempänä risteilyä. Ohjeistukset tällä hetkellä

 • Saavuthan risteilylle vain terveenä.
 • Lisätietoja Tallink Siljan nettisivuilta olemassa olevista toimenpiteistä:
  Vastuullisesti ja luottavaisin mielin laivalle
  https://fi.tallink.com/vastuullisesti-luottavaisin-mielin-laivalle
  https://fi.tallink.com/koronavirus

Vastuullinen matkustaminen onnistuu yhteistyöllä.

Tax free-myymälä on avoinna lähtöiltana (ei alkoholin myyntiä). Paluupäivänä Tax free-myymälä aukeaa klo. 9.00 ja sulkeutuu 15 min ennen laivan saapumista satamaan (normaali valikoima normaalihinnoin).

Huom! Myymälässä ei ole alkoholin myyntiä lähtöiltana.
Kaikissa laivan baareissa ja lisämyyntipisteissä on tarjouksia koko anniskeluajan.

MUUTA HUOMIOITAVAA:

 • Ennen laivaan nousua on turva- & laukkutarkastus.
 • Alkoholijuomien sekä avattujen virvoitusjuomapakkausten tuonti laivalle on kiellettyä.
 • Kaikki yli 0,33 l suuremmat virvoitusjuomat ja mehupurkit on kiellettyjä
 • Kaikki muu ruoka, paitsi pienet suolaiset (sämpylät, sipsit, keksit tms.) ovat kiellettyjä.

Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja ja lisäksi risteilyn erityisluonteen vuoksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja: 

Maksettua tilausta ei voi peruuttaa, mutta matkustajan nimen voi vaihtaa: 

 • 0 eurolla, kun ilmoitus tehdään Elämysmatkoille viimeistään 22.12.2022 klo 16.00 mennessä. 
 • 20 euron palvelumaksulla, kun ilmoitus tehdään 22.12.2022 klo 16.00 jälkeen tai viimeistään terminaalissa lähtöpäivänä klo 17.30-18.00. (Klo 18:00 jälkeen muutoksia ei oteta vastaan) 
 • HUOM! Muista ottaa satamaan mukaan kuitti ennakkoon hoidetusta muutoskulumaksusta tai maksa se Mobilepayn tai Paytrailin kautta (EI käteisellä, EI kortilla). 

On sekä tiketistä luopuvan, että uuden matkustajan edun mukaista tehdä nimenvaihtoilmoitus välittömästi; hytit ovat siihen merkittyjen henkilöiden vastuulla ja matkan aikana mahdollisesti ilmenevä nimen puuttuminen matkustajaluettelosta aiheuttaa matkustajalle huomattavia lisäkustannuksia. 

Matkavakuutus suositeltava! 

Lisätiedot varauksista Elämysmatkoilta: 0925102097. (ark. 10-14) 

(joiden avulla maksimoimme hauskapidon)

 • Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen varatuilla paikoilla, hytti ei ole tupakkapaikka!
 • Crowdsurfing ja olkapäille nousu on yleisön oman turvallisuuden vuoksi kiellettyä.
 • Vaikka kuinka tekisi mieli, ei toisten olkapäille nousta. Takanasi olevia ottaa kupoliin sellainen.
 • Laivalla on anniskelualueet, joten sattuneesta syystä laivan tax free-myymälätä ostettua alkoholia ei saa nauttia laivalla.
 • Huumeiden hallussapito ja käyttäminen on äärimmäisen kiellettyä.
 • Jos tarvitset lääkkeitä, ota ne mukaan alkuperäispakkauksissa!! Homma menee muuten vähän epäilyttäväksi.
 • Järjestyshäiriöitä aiheuttava voidaan käännyttää lähtösatamassa, poistaa aluksesta seuraavassa satamassa tai pitää loppumatkan säilössä.
 • Kaikki vahingonteko aiheuttaa korvausvelvollisuuden ja aina teon vakavuuden vaatiessa rikosilmoituksen.
 • Laivalla on nauhoittava kameravalvonta.

Turvavarusteiden aiheettomat käytöt (sammuttimet, sprinklerit, hälyttimet, pelastuslautat jne.) ja niiden vaurioittaminen, näpistykset, väkivallanteot ja huumeilut johtavat aina rikostutkintaan. Epäilty/syyllinen pidätetään ja luovutetaan poliisille seuraavassa satamassa. Tämän lisäksi seuraamuksena on iki-porttikielto GOOMille kuten muustakin GOOM-henkeen sopimattomasta käytöksestä: alaikäilystä, salakuljettelusta, salamatkustelusta, vandailusta ja muusta rötöstelystä.

Laivan turva ylläpitää turvallisuutta ja järjestystä. He ovat kilttejä ja mukavia, kunhan vain noudatat sääntöjä. Vaikuta osaltasi siihen, että GOOM-risteilyjä järjestetään myös tulevaisuudessa. Kohtele hyvin laivaa ja sen henkilökuntaa.

Yllä mainittujen lisäksi laivalla noudatetaan Tallink Silja Oy:n järjestyssääntöjä.

Usein kysytyt kysymykset

GOOMin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Elämysmatkat. Jos ette löydä vastausta kysymyksiinne alla olevasta koonnista, voitte olla kaikissa varauksiin liittyvissä asioissa Elämysmatkoihin puhelimitse 09 25102097 tai sähköpostitse risteilyt@elamysgroup.com

SuperGOOM on käsittämättömän upea asia, joka kehitettiin, kun yksi risteily ei vain riitä. SuperGOOMilla bailaat yhtäjaksoisesti sunnuntai-illasta, kun laiva irtoaa satamasta, aina tiistai iltaan, kun laiva palaa takaisin satamaan. Näiden upean 48 tunnin aikana et poistu laivasta kertaakaan, ja nukkuminenkin on hieman kyseenalainen käsite. SuperGOOM myydään aina ensimmäisten viikkojen aikana loppuun, koska se on AINOA oikea tapa GOOMata.

Tietenkin olemme tämän sallineet, koska ymmärrämme ettei kaikkien kisakunto kestä kahta risteilyä putkeen. Huomioithan myös, että kun ilmoitamme SuperGOOMin olevan loppuunmyyty, yksittäisille lähdöille saattaa olla vielä paikkoja.

GOOMPeikko on legendaarinen hahmo, joka kerää kasaan sekalaisen GOOMaajien joukon ja tuo sen yhdessä viettämään elämänsä parasta risteilyä. GOOMPeikolle on luvassa upeita etuja ja mitä enemmän GOOMaajia Peikko haalii mukaansa, sitä timanttisempia etuja hän saa.

GOOMPeikoilla on mahdollisuus ostaa paikkoja ennakkoon ennen yleisen myynnin aloitusta.

Jos varauksellasi on min. 14 henkilöä, olet onnistuneesti tehnyt GOOMPeikko varauksen (GOOMPeikko-varauslomakkeella) ja sinut on ylennetty GOOMPeikoksi. Arkikielellä tämä myös tunnetaan nimellä ryhmävarauksen tekijä.

Peruuko joku muka GOOMin???

Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen matkan varattuanne.

Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja ja lisäksi risteilyn erityisluonteen vuoksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja: 

Maksettua tilausta ei voi peruuttaa, mutta matkustajan nimen voi vaihtaa: 

 • 0 eurolla, kun ilmoitus tehdään Elämysmatkoille viimeistään 22.12.2022 klo 16.00 mennessä. 
 • 20 euron palvelumaksulla, kun ilmoitus tehdään 22.12.2022 klo 16.00 jälkeen tai viimeistään terminaalissa lähtöpäivänä klo 17.30-18.00. (Klo 18:00 jälkeen muutoksia ei oteta vastaan) 
 • HUOM! Muista ottaa satamaan mukaan kuitti ennakkoon hoidetusta muutoskulumaksusta tai maksa se Mobilepayn tai Paytrailin kautta (EI käteisellä, EI kortilla). 

On sekä tiketistä luopuvan, että uuden matkustajan edun mukaista tehdä nimenvaihtoilmoitus välittömästi; hytit ovat siihen merkittyjen henkilöiden vastuulla ja matkan aikana mahdollisesti ilmenevä nimen puuttuminen matkustajaluettelosta aiheuttaa matkustajalle huomattavia lisäkustannuksia. 

Tajua Helsingin Länsisatamassa, että GOOM lähtee aina Turusta ja panikoi hetki. (Idiootti…) Tämän jälkeen suunnista kohti Turun Silja Line terminaaliin ja ratkaise seuraava vaativa tehtävä. Etsi lähtöselvitysluukku, jossa on matkan varaajan sukunimen (HUOM! S-U-K-U-N-I-M-E-N) ensimmäinen kirjain ja mene jonon jatkeeksi. Saat sieltä kuoren, jossa on hyttikorttisi, ruokaliput ja haalarimerkkisi. Tarkista kuoren sisältö tiskillä ja suuntaa INFO-pisteelle mahdollisimman kännissä kertomaan kadottaneesi lippusi. INFO-pisteellä oleva henkilö todennäköisesti levittelee käsiään ja toteaa: Voi voi, ship happens. Yritäpä etsiä ne.

Pääset, mutta taskumatti jää rannalle ruikuttamaan. Laivaan mentäessä on turvatarkastus. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. Takavarikoidaan.

Emme ota tähän kantaa, mutta käteistä kannattaa varata mukaan. Virallisesti laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti. VISA – Electron sillä varauksella, että yhteys toimii ja rahaa on.

Passia ei tarvi olla mukana, mutta henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan esimerkiksi henkilökortilla tai ajokortilla.

Ketään emme pakota pois hyteistä ihmisten keskuuteen, mutta suosittelemme sitä vahvasti, se on yllättävän mukavaa. Ollaksemme kuitenkin veemäisiä alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Sanovat tätä yleiseksi linjaukseksi. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja.

No ei nyt kai… Suosittelemme sitä kuitenkin lämpimästi, koska se on yksi mahtavimpia GOOM perinteitä.

Suosittelemme terapiaa ja seuraavan vuoden GOOMin varaamista, saatat löytää itsesi uudestaan. Mitä tulee tavaroihisi niin löytötavarat laivalta toimitetaan risteilyn jälkeen Suomen Löytötavarapalvelulle. Tallink Silja Line https://www.tallinksilja.fi/loytotavarat

Yhteistyössä