Info - GOOM 2022

GOOM 22 – Suomen suurin bileristeily

 • su 6.2. & ma 7.2.
 • 🛳️ M/S Baltic Princess // Turku, Silja Line Terminaali
 • ⚡ ARTISTIT: Julkaistaan syksyllä 2021, stay tuned!!
 • Liput myy Elämysmatkat
  Sähköposti risteilyt@elamysgroup.com
  09 25102097
 • GOOMin ikäraja on 18 vuotta.
 • Kaikilla lähtijöillä tulee olla matkalla mukana voimassa oleva ajokortti, passi tai poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti, jolla voi pyydettäessä todistaa henkilöllisyytensä. Lisätietoja www.tallinksilja.fi hyvä tietää osiosta.

GOOM UKK – FAQ 

GOOMin vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Elämysmatkat. Jos ette löydä vastausta kysymyksiinne alla olevasta koonnista, voitte olla kaikissa varauksiin liittyvissä asioissa Elämysmatkoihin puhelimitse 09 25102097 tai sähköpostitse risteilyt@elamysgroup.com

EN OLE SAANUT RAHOJA TAKAISIN 2021 PERUTUSTA GOOM RISTEILYSTÄ?

 • GOOM-organisaatio pahoittelee viivästyksiä rahojen palautuksissa. Vuoden 2021 GOOM-risteilyn vastuullinen matkanjärjestäjä Lehtimäki Matkat on vastuussa rahojen palautuksista ja kyselyt palautuksista ohjataan suoraan heille
 • VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ 2021 GOOM-RISTEILYSSÄ:

Tiedustelut 2021 risteilyn rahojen palautuksista:
Lehtimäki Matkat
Puh 020 750 9509
matkat@lehtimakigroup.fi

VOINKO VAIHTAA RISTEILYN TOISELTA GOOM-LÄHDÖLTÄ TOISELLE?

 • Voit, mikäli tilaa on. Matkat ja/tai hyttiluokat ovat erihintaisia, joten se tulee huomioida muutosta tehtäessä. Muutoksesta voi tulla lisäkuluja. Lisäksi kaikista muutoksista tulee 15€ palvelumaksu matkanjärjestäjän toimesta.

MILTÄ GOOM 2022 NÄYTTÄÄ?

 • Helmikuussa mennään! Välivuosi on ollut aikaa ladata energiaa ja nyt keinutetaan paattia Itämerellä huolella. Suomen mahtavin bileristeily kutsuu kovimmat bailaajat näyttämään kykynsä Supergoomille! Luvassa on vuosisadan bileet!! Sometimes SHIP happens!
 • Helmikuussa GOOMilla bailataan kovempaan kuin koskaan. Meille tärkeintä on artistien, asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja kiinnitämme tähän erityistä huomiota. Päivitämme turvallisuusohjeistuksia jatkuvasti.
 • Ohjelma julkaistaan syksyn aikana
  • SUNNUNTAI 6.2.2022: 🎵⚡ ARTISTIT: TBA
  • MAANANTAI 7.2.2022: 🎵⚡ ARTISTIT: TBA
  • SuperGOOM SUNNUNTAI 6.2. & MAANANTAI 7.2.2022: 🎵⚡ ARTISTIT: TBA

Huom. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

MITÄ JOS GOOM-RISTEILYÄ EI VOI JÄRJESTÄÄ HELMIKUUSSA

 • TÄTÄ EI KYLLÄ ENÄÄ PERUTA TAI SIIRRETÄ TAI MITÄÄN!
 • Mikäli risteilyt siirtyisi eteenpäin, olisi asiakkaalla mahdollisuus siirtää paikkansa sinne tai perua risteilynsä. Mikäli risteilyjä ei järjestettäisi 2022, rahat palautetaan asiakkaille. Tarkemmat ohjeet päivitetään nettisivuille, mikäli risteilyjä ei järjestettäisi 2022. Teemme tiivistä yhteistyötä laivayhtiöiden kanssa ja olemme ottaneet GOOM-risteilyissä huomioon jo laivayhtiöiden käyttöönottamat turvallisuustoimenpiteet. Lisätietoa löytää Tallink Siljan nettisivuilta.

OLEN OSTANUT BUSSI- TAI JUNALIPUT JA PERUN MATKANI, MITEN TOIMIN?

 • Tapahtuman järjestäjä ei korvaa peruuntuneita matkakuluja. Olet saanut lippuvarauksen yhteydessä lipun peruutus- tai muutosehdot, katso ohjeet, muutosehdot ja yhteystiedot varaukseltasi.

MIKÄ ON SUPERGOOM? 

 • SuperGOOM on käsittämättömän upea asia, joka kehitettiin, kun yksi risteily ei vain riitä. SuperGOOMilla bailaat yhtäjaksoisesti sunnuntai-illasta, kun laiva irtoaa satamasta, aina tiistai iltaan, kun laiva palaa takaisin satamaan. Näiden upean 48 tunnin aikana et poistu laivasta kertaakaan, ja nukkuminenkin on hieman kyseenalainen käsite. SuperGOOM myydään aina ensimmäisten viikkojen aikana loppuun, koska se on AINOA oikea tapa GOOMata.

JOS KUITENKIN NÖSSÖILEN ENSIMMÄISENÄ (TAI SEURAAVANAKIN VUONNA) TAI KALENTERI NÄYTTÄÄ MUUTEN VAAN HAASTAVALTA, ONKO GOOMILLE MAHDOLLISTA LÄHTEÄ VAIN TOISELLE LÄHDÖISTÄ? 

 • Tietenkin olemme tämän sallineet, koska ymmärrämme ettei kaikkien kisakunto kestä kahta risteilyä putkeen. Huomioithan myös, että kun ilmoitamme SuperGOOMin olevan loppuunmyyty, yksittäisille lähdöille saattaa olla vielä paikkoja.

MIKÄ ON GOOMPEIKKO? 

 • GOOMPeikko on legendaarinen hahmo, joka kerää kasaan sekalaisen GOOMaajien joukon ja tuo sen yhdessä viettämään elämänsä parasta risteilyä. GOOMPeikolle on luvassa upeita etuja ja mitä enemmän GOOMaajia Peikko haalii mukaansa, sitä timanttisempia etuja hän saa.
 • GOOMPeikoilla on mahdollisuus ostaa paikkoja ennakkoon ennen yleisen myynnin aloitusta.
 • Jos varauksellasi on min. 14 henkilöä, olet onnistuneesti tehnyt GOOMPeikko varauksen (GOOMPeikko-varauslomakkeella) ja sinut on ylennetty GOOMPeikoksi. Arkikielellä tämä myös tunnetaan nimellä ryhmävarauksen tekijä.

JOS KEKSIN HUONON TEKOSYYN, ENKÄ USKALLAKAAN LÄHTEÄ GOOMILLE, MITEN VOIN PERUUTTAA MATKANI? 

 • Peruuko joku muka GOOMin???
 • Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen matkan varattuanne.

NIMENVAIHDOKSET & PERUUTUSEHDOT

Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja ja lisäksi risteilyn erityisluonteen vuoksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja:

Maksettua tilausta ei voi peruuttaa, mutta matkustajan nimen voi vaihtaa:

0 eurolla, kun ilmoitus tehdään Elämysmatkoille viimeistään ti 28.12.2021 klo 16.00 mennessä.

20 euron palvelumaksulla, kun ilmoitus tehdään ti 28.12.2021 klo 16.00 jälkeen tai viimeistään terminaalissa lähtöpäivänä klo 17.30-18.00. (Klo 18:00 jälkeen muutoksia ei oteta vastaan)

HUOM! Muista ottaa satamaan mukaan kuitti ennakkoon hoidetusta muutoskulumaksusta tai maksa se kortilla paikan päällä.

On sekä tiketistä luopuvan, että uuden matkustajan edun mukaista tehdä nimenvaihtoilmoitus välittömästi; hytit ovat siihen merkittyjen henkilöiden vastuulla ja matkan aikana mahdollisesti ilmenevä nimen puuttuminen matkustajaluettelosta aiheuttaa matkustajalle huomattavia lisäkustannuksia.

Matkavakuutus suositeltava!
Lisätiedot varauksista Elämysmatkoilta: 0925102097. (ark. 10-14)

MITEN TEEN, KUN SAAVUN SATAMAAN? 

 • Tajua Helsingin Länsisatamassa, että GOOM lähtee aina Turusta ja panikoi hetki. (Idiootti…) Tämän jälkeen suunnista kohti Turun Silja Line terminaaliin ja ratkaise seuraava vaativa tehtävä. Etsi lähtöselvitysluukku, jossa on matkan varaajan sukunimen (HUOM! S-U-K-U-N-I-M-E-N) ensimmäinen kirjain ja mene jonon jatkeeksi. Saat sieltä kuoren, jossa on hyttikorttisi, ruokaliput ja haalarimerkkisi. Tarkista kuoren sisältö tiskillä ja suuntaa INFO-pisteelle mahdollisimman kännissä kertomaan kadottaneesi lippusi. INFO-pisteellä oleva henkilö todennäköisesti levittelee käsiään ja toteaa: Voi voi, ship happens. Yritäpä etsiä ne.

PIILOTIN ALUSVAATTEISIINI TASKUMATIN, PÄÄSENKÖ LAIVAAN? 

 • Pääset, mutta taskumatti jää rannalle ruikuttamaan. Laivaan mentäessä on turvatarkastus. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. Takavarikoidaan.

VOINKO MAKSAA LAIVALLA LUONNOSSA? 

 • Emme ota tähän kantaa, mutta käteistä kannattaa varata mukaan. Virallisesti laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti. VISA – Electron sillä varauksella, että yhteys toimii ja rahaa on.

 UNOHDIN PASSINI (TAAS). MITÄ TEEN? 

 • Suosittelemme paniikkia. Se kuulemma auttaa.
 • Tukholmaan suunnatessa Suomen kansalaisilta ei kuitenkaan vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla kuvallisella henkilötodistuksella. Lisätietoja matkustusasiakirjoihin liittyen löydätte laivayhtiön nettisivuilta Tallink Silja Line (https://www.tallinksilja.fi/henkilollisyyden-todistaminen-seka-passi-ja-viisumimaaraykset)

OLEN KÖYHÄ OPISKELIJA JA HALUAN VETÄÄ KÄNNIT YKSIN HYTISSÄNI. ONKO ALKOHOLIJUOMIEN OSTAMINEN MAHDOLLISTA LÄHTÖILTANA? 

 • Ketään emme pakota pois hyteistä ihmisten keskuuteen (#socialdistancing), mutta suosittelemme sitä vahvasti, se on yllättävän mukavaa. Ollaksemme kuitenkin veemäisiä alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Sanovat tätä yleiseksi linjaukseksi. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja.

ONKO KALSARIWIUHAHDUKSEEN PAKKO OSALLISTUA? 

 • No ei nyt kai… Suosittelemme sitä kuitenkin lämpimästi, koska se on yksi mahtavimpia GOOM perinteitä.

KADOTIN LAIVALLA ITSENI, MORAALINI JA EHKÄ MYÖS TAVAROITANI. MISTÄ LÖYDÄN NE? 

 • Suosittelemme terapiaa ja seuraavan vuoden GOOMin varaamista, saatat löytää itsesi uudestaan. Mitä tulee tavaroihisi niin löytötavarat laivalta toimitetaan risteilyn jälkeen Suomen Löytötavarapalvelulle. Tallink Silja Line https://www.tallinksilja.fi/loytotavarat

GOOMPEIKKOJEN LIPPUEDUT 2020

 • Nämä on sovittu ja lähetetty ja hoidettu. Näihin ei enää palata.
 • Huomioithan, että lippuja ei valitettavasti voida muuttaa rahaksi, sillä ne luokitellaan etulipuiksi.

GOOM 2022 JA TURVALLISUUS

GOOM-organisaatiolle on ensiarvoisen tärkeää että yleisö, työntekijät sekä artistit voivat nauttia risteilystä turvallisesti. GOOM- risteily seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja säädöksiä. Turvallisuutta suunnitellaan yhdessä varustamon kanssa ja siihen osallistuu koko GOOM-organisaatio. Tallink Siljalla on hyvin tarkka toimintasuunnitelma epidemioiden osalta ja varustamo tekee tiivistä yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa ja noudattaa heiltä saatuja ohjeita

Huomioithan, että vallitsevista olosuhteista johtuen keräämme jokaiselta lipunostajalta ajantasalla olevat yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) mahdollisten tiedotteiden jakelun vuoksi. Keräämme yhteystiedot tilauskohtaisesti, eli riittää että lippujen ostaja jättää yhteystietonsa, hänen ei tarvitse antaa kaikkien seurueen yhteystietojaan, vaikka ostaisikin useamman lipun. Toivomme toki, että kaikkien yhteystiedot annetaan.

Muistathan seurata säännöllisesti tiedottamistamme ja kanaviamme risteilyn ajankohtaisista infoista

Tarkennamme ohjeistuksia lähempänä risteilyä. Ohjeistukset tällä hetkellä

 • Saavuthan risteilylle vain terveenä.
 • Suosittelemme yhtä seuraavista dokumenteista kaikille matkustajille mukaan
  • Täysi rokotesarja (2 rokotetta)
  • viimeisen kuuden (6) kuukauden aikana sairastettu koronavirus
  • enintään 72 h vanha negatiivinen koronatesti
 • Lisätietoja Tallink Siljan nettisivuilta olemassa olevista toimenpiteistä:
  • https://fi.tallink.com/vastuullisesti-luottavaisin-mielin-laivalle,
  • https://fi.tallink.com/koronavirus

Vastuullinen matkustaminen onnistuu yhteistyöllä.

HYVÄ TIETÄÄ

 • GOOM-deejiit hyppyyttävät GOOM-kansaa tauottomasti miltei koko risteilyn, joten GOOM-hulinaa riittää läpi yön. Jos omituisesti haluat käyttää osan GOOMista nukkumiseen, niin muista korvatulpat!
 • Pidä huolta ystävistäsi! Jos kaverisi turnauskestävyys ehtyy, niin ole hieno ihminen ja saata hänet hyttiin lepäämään.
 • Osallistu GOOM-skaboihin – julkisesta itsensä häpäisystä saa pysyvimmät GOOMuistot!
 • GOOM-risteilyllä on järjestäjän video- ja valokuvaajia. Mikäli et halua tulla tallennetuksi, kerrothan siitä kuvaajalle.
 • Laivan infopiste palvelee koko risteilyn ajan ja sieltä saat vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Ota riittävästi rahaa mukaan, jotta palvelu laivalla sujuu sutjakkaammin – laivalla on pankkiautomaatti. Pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineinä, mutta Visa Electron ei kelpaa kaikissa palvelupisteissä ja sen toimivuudessa voi olla merellä katkoja.
 • GOOM-oikeudet omistava Nelonen Media Live Oy vastaa risteilyn ohjelmasta
 • GOOMin vastuullinen matkanjärjestäjä on Elämysmatkat.
 • Laivatoiminnoista vastaa Tallink Silja Oy ja laivamatkan osalta noudatetaan Tallink Silja Oy:n kuljetusehtoja.
 • GOOM-lähdön peruuntuessa sääolosuhteiden, palon, haaksirikon, sodan tai muun pakottavan syyn vuoksi, järjestäjien vastuu rajoittuu tiketin hintaan.

Pidätämme oikeuden kaikkiin muutoksiin.

TAX FREE-MYYMÄLÄ

Tax free-myymälä on avoinna lähtöiltana (ei alkoholin myyntiä). Paluupäivänä Tax free-myymälä aukeaa klo. 9.00 ja sulkeutuu 15 min ennen laivan saapumista satamaan (normaali valikoima normaalihinnoin).

Huom! Myymälässä ei ole alkoholin myyntiä lähtöiltana.
Kaikissa laivan baareissa ja lisämyyntipisteissä on tarjouksia koko anniskeluajan.

MUUTA HUOMIOITAVAA:

 • Ennen laivaan nousua on turva- & laukkutarkastus.
 • Alkoholijuomien sekä avattujen virvoitusjuomapakkausten tuonti laivalle on kiellettyä.
 • Kaikki yli 0,33 l suuremmat virvoitusjuomat ja mehupurkit on kiellettyjä
 • Kaikki muu ruoka, paitsi pienet suolaiset (sämpylät, sipsit, keksit tms.) ovat kiellettyjä.

NIMENVAIHDOKSET & PERUUTUSEHDOT

Noudatamme Yleisiä matkapakettiehtoja ja lisäksi risteilyn erityisluonteen vuoksi sovellamme seuraavia lisä- ja erityisehtoja: 

Maksettua tilausta ei voi peruuttaa, mutta matkustajan nimen voi vaihtaa: 

 • 0 eurolla, kun ilmoitus tehdään Elämysmatkoille viimeistään ti 28.12.2021 klo 16.00 mennessä. 
 • 20 euron palvelumaksulla, kun ilmoitus tehdään ti 28.12.2021 klo 16.00 jälkeen tai viimeistään terminaalissa lähtöpäivänä klo 17.30-18.00. (Klo 18:00 jälkeen muutoksia ei oteta vastaan) 
 • HUOM! Muista ottaa satamaan mukaan kuitti ennakkoon hoidetusta muutoskulumaksusta tai maksa se Mobilepayn tai Paytrailin kautta (EI käteisellä, EI kortilla). 

On sekä tiketistä luopuvan, että uuden matkustajan edun mukaista tehdä nimenvaihtoilmoitus välittömästi; hytit ovat siihen merkittyjen henkilöiden vastuulla ja matkan aikana mahdollisesti ilmenevä nimen puuttuminen matkustajaluettelosta aiheuttaa matkustajalle huomattavia lisäkustannuksia. 

Matkavakuutus suositeltava! 

Lisätiedot varauksista Elämysmatkoilta: 0925102097. (ark. 10-14) 

JÄRJESTYSSÄÄNTÖJÄ

(joiden avulla maksimoimme hauskapidon)

 • Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen varatuilla paikoilla, hytti ei ole tupakkapaikka!
 • Crowdsurfing ja olkapäille nousu on yleisön oman turvallisuuden vuoksi kiellettyä.
 • Vaikka kuinka tekisi mieli, ei toisten olkapäille nousta. Takanasi olevia ottaa kupoliin sellainen.
 • Laivalla on anniskelualueet, joten sattuneesta syystä laivan tax free-myymälätä ostettua alkoholia ei saa nauttia laivalla.
 • Huumeiden hallussapito ja käyttäminen on äärimmäisen kiellettyä.
 • Jos tarvitset lääkkeitä, ota ne mukaan alkuperäispakkauksissa!! Homma menee muuten vähän epäilyttäväksi.
 • Järjestyshäiriöitä aiheuttava voidaan käännyttää lähtösatamassa, poistaa aluksesta seuraavassa satamassa tai pitää loppumatkan säilössä.
 • Kaikki vahingonteko aiheuttaa korvausvelvollisuuden ja aina teon vakavuuden vaatiessa rikosilmoituksen.
 • Laivalla on nauhoittava kameravalvonta.

Turvavarusteiden aiheettomat käytöt (sammuttimet, sprinklerit, hälyttimet, pelastuslautat jne.) ja niiden vaurioittaminen, näpistykset, väkivallanteot ja huumeilut johtavat aina rikostutkintaan. Epäilty/syyllinen pidätetään ja luovutetaan poliisille seuraavassa satamassa. Tämän lisäksi seuraamuksena on iki-porttikielto GOOMille kuten muustakin GOOM-henkeen sopimattomasta käytöksestä: alaikäilystä, salakuljettelusta, salamatkustelusta, vandailusta ja muusta rötöstelystä.

Laivan turva ylläpitää turvallisuutta ja järjestystä. He ovat kilttejä ja mukavia, kunhan vain noudatat sääntöjä. Vaikuta osaltasi siihen, että GOOM-risteilyjä järjestetään myös tulevaisuudessa. Kohtele hyvin laivaa ja sen henkilökuntaa.

Yllä mainittujen lisäksi laivalla noudatetaan Tallink Silja Oy:n järjestyssääntöjä.